Malossi

1930 Malossi - Motoros és robogós alkatrészek

A Malossi S.p.A-t 1930-ban alapította Armando Malossi, aki Granarolo de Emiliában született, 1905. április 5-én. Ő volt a legfiatalabb a kilenc testvér közül. Már gyermekkorában nagyon érdekelték a motorok és a mechanikus szerkezetek, és azért, hogy tudását növelje, elkezdett dolgozni Bolognában és később Milánóban. A Caproni gyárban dolgozott, amely avantgárd gyártóak számított a repülőgép gyártó szektorban és miután visszatért Bolognába, a Maserati versenyautó gyárban vállalt munkát. Erős vállakózói karaktere arra késztette, hogy vállakozásba kezdjen, mint motorkerékpár és bicikliszerelő és bicikli gyártó. 1946-ban első fia Ugo Malossi elkezdett dolgozni a vállakózásukban és 1957-ben ő lett a vezérigazgató. Munkássága jelenti a fordulópontot a társaság történetében. A gyár átalakult szerelőüzemből speciális motoralkatrészeket gyártó üzemmé. 1958-ban Ugo Malossi megalapította a Malossi gyárat. Ezek jórészt karburátor alkatrészek voltak, légszűrők, tuning szívócsonkok, amelyek megnövelik a motor teljesítményét. 1969-ben a második fiú Sandro Malossi lett a társaság marketing igazgatója, aki figyelmét a sportesemények felé fordította. 1986-tól Ugo gyermekei és egyben az alapító unokái Andrea és Alessandra Malossi is részt vesz a vállalat vezetésében. Andrea-é a technikai, Alessandra-é pedig a kereskedelmi vezetés.

Küldetés: A Malossi vezető szerepe a verseny- alkatrészek gyártása terén több okra vezethető vissza. 70 évnyi tapasztalat, nagy elhivatottság a motorkerékpárok iránt, amely három generáció óta jelen van a családban, minőség és technológia mindenek előtt. A társaság jelmondata két szóval összefoglalható: „örökké fejleszteni”.

A Malossi mindig arra törekedett, hogy a teljes gyártást saját üzemében végezze, a kutatásoktól a tervezésen át, a megmunkálásig és a késztermékek teszteléséig. A cég filozófiája a termékek minőségén alapszik, amely mindennél fontosabb a Malossi számára. Ezt csak a jól képzett technikusok és a professzionális munkások által, új technológiák és a legújabb megmunkáló gépek alkalmazásával és szigorú teszteléssel érhetik el.

Hivatalos weboldal: www.malossistore.eu